Mituri Despre Dieta Dukan

263
dieta dukan respriatie urat mirositoare

Cum am mai menționat in prezentarea dietei Dukan, sunt câteva mituri ce sunt asociate cu aceasta dieta despre care am vrut sa discut si sa le clarificam o data pentru totdeauna. Va multumec pentru curiozitatea si entuziasmul de care dati dovada citind articolele postate de mine pe acest blog. Sper sa va fie de ajutor 🙂

Mitul #1: Dieta Dukan este prea restrictiva și este o dieta de infometare.

Motivul pentru care aceasta dieta este ușor de urmat este din cauza ca nu este nevoie sa îți cantaresti mâncarea și sa fi atent la câte calorii mănânci, spre deosebire de alte planuri dietetice. Ești liber sa mănânci cât de mult dorești, depinzand de foamea ta. Atât timp cât te consumi doar alimentele permise în fiecare faza de dieta îți este permis sa mănânci cât dorești. Este foarte clar ca dieta Dukan nu este nici restrictiva și nici nu te face sa te infometezi, precum alte diete de pe piața.

Mitul #2: dieta Dukan este o dieta grasa

Dieta Dukan a fost introdusa în Canada și în America doar de câțiva ani, în ciuda acestui lucru ea are o istorie lunga. Este una dintre primele diete ce promoveaza reducerea consumului de carbohidrati. Dieta nu este nici noua și nici nu permite consumul de mâncare grasa.

Mitul #3: Dieta Dukan nu este sănătoasă

După cum ai observat pana acum, mancarurile prescrisa sub aceasta dieta sunt mancaruri neprocesate. Cu alte cuvinte vei consuma mâncare care nu conține chimicale și conservanti. Unul dintre principiile cheie ale acestei diete este consumul marit de apa, restrictionarea mancarii procesate ce este bogata în sodiu, zahăr și grăsimi.

Asadar, daca analizam concret regulile dietei Dukan vom constata ca este o dieta care indeamna la un stil de viata sanatos si o alimentatie corecta.

Mitul #4: Este greu sa te descurci în primele zile din dieta doar cu proteinele

Un fact mai puțin cunoscut este acela ca proteinele joaca un rol foarte importat în scaderea apetitului unei persoane. Când consumi carbohidrati sau grăsimi, te simți satisfăcut, dar foamea se întoarce mai repede decât crezi. Cum dieta Dukan recomanda consumul de proteine în cantitati mari, șansele sa te simți infometat sunt foarte scăzute. Îndată ce te-ai obișnuit ce consumul ridicat de proteine, nu vei mai fi tentat sa te deviezi de la dieta din cauza apetitului mai scăzut.

Mitul #5: Creșterea consumului de proteina rezulta probleme ale rinichilor

Când corpul începe sa arda grăsimi în loc de carbohidrati pentru a obtine energie, procesul este cunoscut sub numele de ketosis (citeste mai multe aici). În cazuri extrem de rare, acest lucru poate cauza probleme ale rinichilor. Așadar, consumul marit de proteine nu înseamnă neapărat o creștere a sanselor de a avea probleme la rinichi. Dieta Dukan incurajeaza consumul de apa în cantitati mari și din acest caz, nivelul de acid uric din corp este ținut sub control.

Mitul #6: Persoana ce tine aceasta dieta se va simți obosit, va avea o respirație urât mirositoare și va fi constipat.

Orice dieta de slăbit are ca efect secundar o gura uscata și o respirație urata. Acest lucru nu este ceva specific numai retetei Dukan. Dar dieta Dukan este conceputa într-o așa măsura încât are un remediu pentru aceasta problema. Cum am mai menționat înainte, dieta prescrie consumul marit de apa. Apa consumata în exces se va ocupa de gura uscata și de respirația urât mirositoare. Când începi dieta, te vei simți obosit în primele doua zile. Dar organismul se va obisnui cu aceasta dieta pana în a3-a zi și oboseala nu va mai tine. Deci, oboseala nu ar trebui să fie considerat un dezavantaj în urmarea dietei.

dieta dukan respriatie urat mirositoare

În timp ce urmezi dieta Dukan, mișcările intestinelor vor scade. Asta nu este din cauza ca ești constipat. Asta este din cauza consumului de proteine. După cum probabil ești conștient, proteinele au un continut slab de fibre. Consumul de tarata și de apa va ajuta în aceasta problema. Deci constipatia nu este data de dieta. Dacă experimentezi constipatie când începi dieta, trebuie sa sari peste faza de atac și sa treci direct la faza de croaziera.

Mitul #7: Dieta Dukan este complicata

Dieta Dukan recomanda peste 100 mancaruri ce pot fi consumate în cantitatile dorite. Fiecare faza este bine structurata și sunt oferite reguli de baza pentru fiecare etapa. Înafara de aceste reguli, nimic nu este complex pentru a urmări dieta. Defapt acele reguli te ajuta sa urmărești dieta mai bine.

Sfat: citeste aici retetele recomandate pentru Dieta Dukan

Acestea sunt miturile mai importante asociate cu dieta Dukan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here