Dieta Dukan Este Usoara: Cateva Sfaturi Pentru Un Inceput Corect

1582
sfaturi dieta dukan

Dieta Dukan este o dieta destul de usoara daca o intelegeti si stiti de la inceput ce presupune ea. Foarte multe persoane, incep o dieta cu gandul ca vor invata „abc-ul” pe parcurs. Unora le iese, insa altele o dau un bara foarte grav. In acest articol am pregatit niste lucruri estentiale pe care oricine incepe dieta Dukan ar trebui sa le citeasca. Sfaturile mentionate in aceasta sectiune te ajuta sa incepi planul dietetic corect, sanatos si fara riscuri (asupra sanatatii sau asupra reusitei dietei).

Cantariti-va sa stiti de unde porniti

Prima oara va calculati greutatea. Acest lucru va ajuta sa va setati greutatea la care vreti sa ajungeti. In acesti fel veti fi mai motivat sa urmati dieta.

Decideți factorii motivanți care vă vor ajuta să urmați dieta

Cu totii avem factori diferiti si oameni ce ne vor motiva sa atingem scopul. Aceleasi lucruri sunt valabile si atunci cand vine vorba de dieta. Treceti pe foaie toate sursele ce va vor motiva sa urmati dieta. Aceste surse va ajuta sa nu va abateti de la dieta pe viitor.

Cereti sfatul unui doctor

Doctorul este conștient de conditiile tale de sănătate și este cea mai buna persoana pentru a va sfatui pentru planul vostru dietetic. Verificati-va toate organele vitale, începeți cu presiunea sangelui și nivelul de stres. În funcție de aceste teste, doctorul va putea prescrie instrucțiuni aditionale sau atentionari ce trebuiesc urmate în timpul dietei.

sfaturi dieta dukan

Vorbiți cu familia sau cu prietenii

este important sa va informații familia și prietenii despre planul vostru de a slabi. Suportul lor este necesar pentru a putea urmări dieta. Primii oameni ce vor încerca sa te facă sa renunți la dieta vor fi prietenii și familia, din cauza necunostintei de cauza. Dar când vor afla de gravitatea situației, ei vor fi aliatii vostrii în timpul fazelor dietei.

Decideti data la care vreți sa începeți dieta

Nu are rost sa va pregătiți și sa planificați dacă nu aveți intenția sa începeți. Decideti o data la care sa începeți dieta. Acest lucru va face ca întreaga încercare a dietei să fie una interesantă. Asigurati-va ca începeți dieta la data stabilită și nu trageți de timp.

Mituri despre dieta Dukan: https://dietadukan360.ro/sfaturi/mituri-despre-dieta-dukan/

Aprovizionati bine camara

Asigurati-va ca îndepărtați toată mâncarea ce nu se afla în lista celor 100 de alimente. Asta este important pentru evitarea tentatiilor din viitor. Când ai alte mancaruri în bucătărie, este mult mai ușor sa fi distras și sa te devii de la dieta. Prin urmare este un pas foarte important în faza de preparare. De asemenea sa va asigurați ca aveți cele 100 de alimente în bucătărie.

Un sfat aditional este sa mergeți la cumpărături când aveți stomacul plin. În acești fel nu veți fi tentati sa cumparati anumite gustari.

Decideti cum vreți sa urmați dieta

Decideti dacă doriți sa urmați dieta singuri sau cu membrii familiei și/sau prietenilor. Sunt câteva comunități online ce constau în membrii ce au urmat aceasta dieta. De asemenea te poți alătura comunității. Sunt și programe de pregătire valabile ce te ajuta sa urmezi dieta fără distrageri. Decideti cum doriți sa urmați dieta și faceți pasul următor.

De exemplu, dacă va decideti sa urmați dieta singur, cumparati o carte de dieta, ce are destul retete care sa va ajute pe toată durata fazelor. Dacă optati pentru o indrumare online, trebuie sa va înregistrați înainte sa începeți dieta.

Sfaturi pentru gatit

Acum ca te-ai pregătit mental pentru dieta, este timpul sa treci la acțiune. Aici se găsesc câteva sfaturi pentru gatiti ce te vor ajuta sa urmezi retetele fără prea multă dificultate.

Folosiți cât mai mult din cele 100 de alimente permise în timpul zilelor de proteina vegetala

Retete pentru dieta Dukan: https://dietadukan360.ro/retete-dukan/

Pentru a adauga o varietate dietei, asigurati-va ca includeti cât mai multe ingrediente posibile. Puteți folosi legume congelate pentru a scurta timpul necesar taierii și pregatirii legumelor. Includeti cât mai multe proteine posibile cu o gama variate de legume. Nu numai ca veți acoperi necesarul de nutrienti necesari acelei zile dar veți face masa și ami interesantă.

Alegeți mesele tolerate cu înțelepciune

Îndată ce ai ajuns la faza de croaziera, va trebui sa fiți atenți la mancarurile tolerate din cauza continutului de grăsimi și carbohidrati din ele. Restrictionati consumul de mâncare tolerata la doar 2 pe zi. Le puteți folosi sa faceți mâncarea mai gustioasa și mai apetisanta.

dieta dukan sfaturi

Gatiti fără grăsime

Asigurati-va ca ați fragezit carnea suficient înainte sa o gatit. Acest lucru poate fi obținut foarte ușor prin marinarea carnei cu ingrediente precum: sos soia, sare, lamaie, etc. Preparati carnea pe grill doar după ce ați marinat-o bine. Gatiti mâncarea cu ajutorul cuptorului cu microunde sau a oalei sub presiune.

Folosiți diferite condimente pentru a adauga aroma cărnii fără grăsime

Pentru a va descurca cu absenta grasimilor, adăugați mai multe condimente și ierburi pentru a face carnea mai interesantă. Este important sa adăugați aceste arome în zilele de proteina. Încercați diferite combinatii precum: scortisoara și pui, ghimbir și crevete, etc.

Revizitati retetele clasice și faceti-le prietenoase dietei Dukan

Tot timpul puteți improviza dieta prin folosirea modificarea retetelor. Dacă nu sunteți mulțumiți cu retetele Dukan exclusive, încercați sa modificati alte retete familiare. Încercați sa fiți creativi cu mâncarea. Aceasta dieta nu e prea încântătoare dacă sunt alte retete delicioase gata de a fi mancate.

Alte sfaturi si chestii importante care v-ar putea ajuta:

Aici sunt alte câteva sfaturi ce va ajuta sa urmați dieta fără a fi distras de la telul dietei Dukan.

Învățați sa va țineți de ea: când incercarcati sa urmați dieta fără a fi angajat, nu veți putea sa o urmați fără sa va deviati de la ea. Învățați sa cumpatati asta. Veți fi capabil sa urmați dieta fără abateri.

Teluri mici ce se obțin ușor: cu toții am observat înainte cât de importat este sa îți setezi o ținta înainte sa începi dieta. Îndată ce ai început dieta asigurati-va ca va setati un scop la fiecare zi. Acestea pot fi lucruri mărunte, de exemplu 30 minute de exerciții pe zi. Când setati asemenea teluri, veți fi motivat sa urmați dieta mult mai ușor.

Rasplateste-te: un sistem de rasplatire este la fel de important ca și setarea unui tel. Asigurati-va ca va rasplatiti cu ceva de fiecare data când indepliniti un scop. Acest lucru vă va motiva și mai tare.

Stați departe de situații tentante: uneori suntem predispusi la presiuni, iar acest lucru ne poate face să ne abatem de la dieta. Întrunirile sociale ne pot distruge motivarea. Încercați sa le evitati cât de mult puteți. Dacă acest lucru nu este posibil pentru dumneavoastră stați departe de aceste întâlniri, asigurati-va ca ați mâncat bine înainte sa plecați de acasă. În acest fel nu veți fi tentat sa încercați alte mancaruri.

Experimentati: un dezavantaj major al oricarei diete este acela ca poate fi monoton după un anumit punct. Aceasta monotonie te poate descuraja de la urmarirea unui plan dietetic. Pentru a fi siguri ca nu intrați în monotonie, experimentati cu retetele și cu programul de exerciții. Urmați alte rute de alergat/ mers, lucru ce adauga un element de schimbare în rutina. Dacă folosiți aceeași reteta din nou, încercați sa o modificati.

Urmăriți progresul: asigurati-va ca aveți un mecanism de urmărire al progresului. Când urmăriți progresul periodic, puteți observa cât de mult ați atins din acels scop. Un alt motiv pentru care urmarirea progresului este importat  este acela ca puteți îndeplini niște scopuri mai grele. De asemenea veți observa schimbari notabile ale corpului în timp ce treceți de la o faza la alta și veți aprecia și mai mult aceasta dieta.

Exercitiile: progresul și beneficiile din aceasta dieta se vor maximiza când faceți exerciții cu regularitate. Niciodată sa nu uitați sa faceți exerciții. De fiecare data când faceți orice activitate, metabolismul crește considerabil. În acest fel metabolismul nu va fi afecatat ca rezultat al dietei. Când observati ca faceți progrese majore cu exercitiile, veți fi și mai motivati sa urmați dieta.

Nu trisati: asigurati-va ca nu trisati când tineti dieta Dukan. Motivația va dispărea dacă trisati și o singura data. Va fi foarte dificil sa începeți din nou sa urmați dieta. Pentru a va asigura ca nu veți fi tentati, este bine sa aveți tot timpul gustari pline de proteine la indemana. În acest fel, nu veți fi tentat sa spargeti regulile și sa consumati gustari nesanatoase.

Dacă tot sunteți tentati sa trisati, va sugerezi sa consumati mancaruri bogate în grăsimi, dar nu în carbohidrati. Consumul de carbohidrati poate fi compensat cu ușurința, dar cel de carbohidrati va poate da progresul înapoi cu câteva săptămâni. Singura cale de a continua dieta este sa o începeți din nou. Acest lucru poate fi foarte problematic dacă ați trecut deja de fazele initiale.

Reduceti consumul de alcool

Dieta Dukan restrictioneaza în mod explicit consumul de alcool. Alcolul nu este nimic altceva decât calorii goale și tone de zahăr. Acestea va pot deteriora progresul. Dacă sunteți obișnuit cu consumul regulat de alcool, atunci va fi greu sa îl eliminați de tot din dieta. Aici aveți o lista de băuturi alcolice ce sunt mai sigure decât restul:

  • vinul uscat
  • bere light fără carbohidrati
  • suc dietetic
  • băuturi spirtoase precum vodka și rum

Dacă includeti alte băuturi alcolice în dieta sunteți predispusi la esec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here