Cine este Pierre Dukan?

957
doctorul-pierre-dukan

Probabil multi dintre voi va intrebati cine este de fapt acest Pierre Dukan, despre care probabil deja stiti ca a fondat Dieta Dukan si ca a fost implicat in o serie de scandaluri datorita acestei diete. Haideti sa vedem cateva informatii despre aceta.

La varsta de 23 de ani, Pierre Dukan a devenit unul dintre cei mai tineri medici generalisti din Franta. La inceputul carierei sale, un pacient obez a cautat ajutor pentru a pierde in greutate fara a elimina carnea din dieta sa. Dr. Dukan i-a dat o provocare, iar pacientul sau a pierdut 5 kilograme in cinci zile. Asa s-au pus bazele unei diete apreciate.

„De mic am visat sa devin doctor si mi s-a implinit aceasta dorinta. In ziua de azi, visul meu este unul indraznet: sa fii creatorul unei metode capabile sa ofere prima lovitura cresterii nivelului de greutate din intreaga lume – identificata ca fiind una dintre cele cinci crize mari ale sanatatii publice.”

In urmatorii 25 de ani, Pierre Dukan a oferit indrumare nutritionala pacientilor in timp ce isi dezvolta metoda, faza cu faza. El a fost primul care a identificat notiunea de stabilizare, selectand fiecare produs alimentar ce sta la baza metodei.

 O carte, o metoda

Pierre Dukan este, de asemenea, un consultant pentru revistele de sanatate, radio si televiziune. A inceput sa scrie si sa publice prima sa carte „Dealing with Cellulite”, in 1970, la varsta de 29 de ani, apoi a continuat cu „Weight loss: the ultimate weapon: in 1979 si faimoasa „Love your Curves” in 1981.

Metoda Dukan: un fenomen international

In anul 2000, Pierre Dukan si-a prezentat metoda revolutionara de pierdere in greutate „Dieta Dukan”. Prima editie a fost un succes critic, iar metoda s-a raspandit prin cuvant din gura. Au aparut sute de bloguri despre dieta Dukan. Mania dietei Dukan a fost amplificata de aparitiile pe internet si la TV ale Dr. Dukan. Dieta Dukan a devenit inca de atunci cea mai populara metoda de pierdere in greutate in Franta si este apreciata in intreaga lume. Pierre Dukan este o figura recunoscuta in lupta impotriva obezitatii in Spania, UK, Italia, Germania, Polonia, China, SUA, Canada, Australia, Aftica de Sud, Brazilia, Rusia si in alte parti ale lumii.

Pierre Dukan este unul dintre cei mai cititi autori din Franta si din strainatate. El este autorul a 19 carti, traduse in 25 de limbi, cu peste 11 milioane de exemplare vandute.

Dupa ce a ajutat peste 40.000 de pacienti, Pierre Dukan isi dedica acum timpul in intregime luptei impotriva obezitatii prin dezvoltarea si promovarea metodei.

Inevitabil, succesul a starnit controverse. Metoda Dr. Dukan este noua intr-un sector nutritional care, de peste 50 de ani, a recomandat diete cu consum redus de calorii.

Date cheie si bibliografie:
  • 1941: Pierre Dukan s-a nascut in Algiers
  • 1964: A absolvit Hopital Bichat, Paris
  • 1970: A publicat prima carte „Dealing with Cellulite” (in limba franceza)
  • 1979: A publicat „Weight loss: the ultimate weapon” (in limba franceza)
  • 1981: A publicat „Love Your Curves” (Versiunea in limba engleza in 2012)
  • 2000: Publica „The Dukan Diet”
  • 2002: Pierderea in greutate si nutritia de la A la Z (in limba franceza)
  • 2008: lanseaza site-ul web de coaching pentru pierdere in greutate
  • 2009: publica „The Dukan Diet: an illustrated guide”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here