Dieta Dukan – Rețeta supă de varză si carne de vită

156
reteta-supa-varza-dieta-dukan

O reteta de supa ce varza cu carne de vita si ciuperi, absolut delicioasa si mai mult de atat, perfecta si recomandata in dieta Dukan.

Ingrediente:

  • 800 g carne de vita
  • 1.5 kg Rosii conservate
  • O varza medie
  • 2 cepe mari
  • 6 tulpini mari de telina
  • 2 cesti pline de ciuperci
  • 1 ceasca cu pastai de mazare
  • 1 ceasca cu morcov tocat
  • Un pic de sare
  • 5 catei de usturoi
  • 1/3 lingura de patrunjel

Instructiuni

Aceasta este o reteta nutritiva si delicioasa de supa de varza ce va incalzi inima si sufletul oricarei persoane. Este perfecta pentru o noapte rece de iarna sau pentru cineva care vrea sa se recupereze dupa o boala.

  • Inainte de a gati, pregateste toate ingredientele din lista de mai sus. Taie rosiile in cubulete. Imparte varza sau tai-o in fasii lungi. Se taie bulbii de ceapa si tulpinile de telina. Pastaile de mazare se taie in jumatate. Taie si ciupercile proaspete. Marunteste cateii de usturoi si in final, taie patrunjelul.
  • Secretul unei supe de legume aromate, este mirepoix – combinatia a trei ingrediente aromate: morcovi, telina si ceapa. Adauga acest mix la orice fel de mancare pentru a prepara o masa delicioasa.
  • Intr-o tigaie, pune o lingura de ulei si apoi adauga usturoiul si putina ceapa. Dupa ce usutoriul si ceapa si-au eliberat aromele, adauga carnea de vita macra. Lasa tigaia pe foc pana cand carnea de vita este gatita si putin rumenita. Carnea rumenita va elibera mai multa aroma pentru supa noastra. Odata ce s-a rumenit, scurge uleiul, si lasa carnea deoparte.
  • Pregateste o oala suficient de mare in care pot incapea toate ingredientele. Umple-o pe jumatate cu apa. Da focul la maximum pana ce apa ajunge la punctul de fierbere. Cand apa incepe sa fiarba, redu focul la mediu.
  • Se toarna in apa fierbine morcovii, telina, ceapa si pastaile de mazare. Lasa la fiert pana cand mazarea si morcovii se inmoaie.
  • In continuare se adauga carnea de vita si ciupercile. Lasa sa fiarba timp de 5-10 minute. Adauga mai multa apa fierbinte daca este nevoie.
  • Gusta supa. Adauga sare in functie de gust si de preferinte.
  • Chiar inainte de servire, adauga varza tocata. Lasa la fiert pentru inca un minut. Pune deasupra patrunjelul tocat. Patrunjelul este un ingredient optional. Poti sa nu-l folosesti daca nu iti place sau daca nu il ai in casa in acel moment.
  • Sfat: adauga varza chiar inainte de a fi servita supa, pentru a ramane crocanta si proaspata. Acest lucru va adauga o textura draguta supei de varza. Pofta buna!

Informatii nutritionale pentru o portie

Calorii: 326 Kcal
Grasimi: 15.6 g
Carbohidrati: 23.7g
Proteine:  25.8g

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here