Aceasta paine fara faina este facuta din ovaz si este potrivita pentru toti cei care urmeaza dieta Dukan. Este excelenta prajita sau chiar facuta crutoane.
„Paine dietetica”. Nu suna foarte gustos, nu-i asa? „Painea dietetica ce are un gust foarte bun” este un pic cam lung. Dar crede-ma ca aceasta paine chiar merita incercata.
M-am descurcat destul de bine cu dieta si sunt foarte mandrade mine ca in sfarsit am inceput din nou sa alerg – aproape in fiecare zi! Trebuie sa recunosc ca si cainii astmatici alearga mai repede decat mine, dar trebuie sa incep de undeva…
Oricum, unde eram? Ah da, la dieta. Am mancat o multime de supe si alimente sanatoase, incredibil de gustoase, dar mi-a lipsit painea…atat de mult incat am cautat o reteta de paine dietetica.
In cele din urma, reteta care se gaseste cel mai des in cautarile Google este painea Dukan – daca nu esti familiarizat cu Dukan, trebuie sa stii ca este vorba despre o dieta bogata in proteina care a facut furori acum cativa ani.
Am urmat-o indeaproape si am pierdut foarte multe kilograme – dar sunt convinsa ca am avut rezultate atat de bune deoarece faceam exercitii zilnic.
Dieta Dukan pledeaza pentru folosirea taratelor de ovaz si din acest motiv, painea despre care vorbim aici este facuta din tarate – nu contine faina. Am modificat aceasta reteta de cateva ori pentru a obtine acest rezultat si cred ca acum este exact ceea ce trebuie.
Ca un bonus suplimentar, nu necesita framantare si poate fi pregatita foarte repede.
Aceasta paine sanatoasa este plina de fibre si foarte densa. Este foarte buna prajita – adauga felii de avocado si un ou fiert moale si vei obtine un mic dejun perfect.
Trebuie sa recunosc ca nu am intotdeauna timp pentru micul dejun – cand sunt foarte grabita, am tendinta de a renunta la micul dejun in favoarea cafelei.
Dar regret intotdeauna cand fac asta, si, avand aceasta paine ca optiune rapida, pot spune ca mi-a salvat viata. Este, de asemenea, minunat sa pot inmuia ceva in supele mele sanatoase.
Info: aceasta paine contine doua pliculete de drojdie activa. Deoarece painea nu este framantata, drojdia actioneaza ca un agent de crestere, exact in acelasi mod in care actioneaza praful de copt in tort.
Am foarte foarte multumita de aceasta reteta si sper ca si tu vei fi. Taratele de ovaz, graul si semintele macinate se pot gasi de obicei in majoritatea supermarketurilor.
Ingrediente pentru paine Dukan
- 180g tarate de ovaz
- 80 g lapte praf degresat
- 5 linguri de germene de grau
- 3 linguri de seminte de in
- 1 lingura de stevie (optional)
- 1 lingura de sare
- 1 lingura de praf de copt
- 2 plicuri de drojdie cu actiune rapida
- 5 linguri de iaurt grecesc cu 0% grasime
- 5 linguri de apa calda
- 3 oua separate
- 2-3 linguri de mix de seminte de dovleac, de floarea soarelui, de susan.
Instructiuni de preparare
- Preincalzeste cuptorul la 200 C. Tapeteaza o tava mica de paine cu hartie de copt.
- Pune ovazul, laptele praf, graul, semintele de in, stevia, sarea si drojdia intr-un castron mare si amesteca-le.
- Bate albusurile si apoi lasa-le deoparte.
- Amesteca iaurtul, galbenusurile de ou si apa intr-o cana apoi adauga ingredientele uscate. Amesteca-le folosind o lingurita.
- Adauga o parte din albusurile batute pentru a subtia aluatul apoi amesteca cu restul compozitiei. Se toarna aluatul in tava pregatita la inceput si se presara cu mix de seminte.
- Coace timp de 10 minute, apoi seteaza temperatura la 180 C si mai lasa painea in cuptor inca 20 de minute, sau pana cand aceasta este gata. (daca inserezi un betisor inauntru, acesta trebuie sa iasa curat)
Info: am facut aceasta paine pur si simplu amestecand oule cu iaurt si apa, fara sa ma deranjez sa mai mixez albusurile. Merge si asa, doar ca iese mai putin pufoasa.
Informatii nutritionale
- Calorii : 136 Kcal
- Carbohidrati: 19 g
- Proteine: 10 g
- Grasimi: 10 g
- Grasimi saturate: 1g
- Colesterol: 51mg
- Sodiu: 299 mg
- Potasiu: 379 mg
- Fibre: 4 g
- Zahar: 4 g
- Vtamina A: 4.9%
- Vitamina C: 0.7%
- Calciu: 15.8%
- Fier: 10%