Ingrediente:
Pentru zeama de legume
- 6 cupe de supa de pui fără grăsime
- 1 ghimbir feliat
- 1/2 ceapa galbena, maruntita
- 1/4 orez brun
- 2 lingurite de sos soia
- 1 usturoiu
Pentru supa:
- un pachet de tofu feliat
- 1 1/2 piept de pui, fără piele și fără os, ferfenitite
- 1 cupa de creveti
- 1 ou
- 1 1/2 lingurite boabe de piper, farmitate
- 2 lingurite de sos soia
- 2 lingurite de apa rece
- 1/2 cupe de ceapa verde taiata, pentru garnitura
Preparare
- pentru a face zeama de legume, amestecati toate ingredientele intru-o oala pentru supa. Lăsați-l sa scada – apoi permitetii să se coaca din nou, lasand oala descoperita pentru încă 30 minute
- îndată de zeama s-a racit, îndepărtați grasimea de la suprafata- apoi strecurati
- scurgeti tofu de excesul de lichid prin aplicarea presiunii
- fierbeti pieptul de pui cu ajutorul sucului de lamaie și a apei
- feliati carnea de porc în bucăți fine
- fierbeti de zeama ce a-ți făcuto mai înainte. Adăugați otetul, sosul de soia și boabele de piper albe
- adăugați carnea de porc și gatiti pentru 2-3 minute. Apoi adăugați puiul și crevetii și lasatii să se gătească. La final adăugați tofu
- amestecati apa și oul împreuna într-un bol, apoi turnati ușor mixtura rezultata în supa și incalziti supa- în felul asta permiteți oului să se gătească (nu lăsați oul să se adune grămada)
- garnisiti cu ceapa verde.