Meniu 5 zile Dieta Dukan (idei 100% conform regulamentului)

11886

Daca esti in faza de atac a dietei Dukan, evita salatele si legumele. Cantitati nelimitate din acestea poti fi adaugate in faza de „Croaziera”.

Meniu Ziua 1

Mic dejun: omleta cu somon afumat

Amesteca doua oua intr-un bol. Adauga un strop de lapte degresat. Adauga bucatele de somon afumat. Pune la cuptorul cu microunde pentru 1 minut. Amesteca. Pune din nou in cuptorul cu microunde pentru inca 30 de secunde si apoi serveste.

Pranz: rulouri de sunca

rulouri-cu-sunca-meniu-dieta-dukan

  • 75g sunca extra-slaba, tocata marunt
  • 225 g branza proaspata nesarata fara grasimi
  • arpagic si maghiran tocate marunt, pentru gust
  • 4 cepe mici, tocate fin
  • Tabasco

Amesteca toate ingredientele si formeaza bile mici.

Cina: Carne de vita vietnameza

  • 400 g muschi fript, taiat in cubulete de 1 cm
  • 2 linguri de sos de soia
  • 1 lingura sos de stridii
  • 1 ghimbir mare, razuit
  • 3 picaturi de ulei vegetal
  • 4 catei de ustoroi, zdobiti
  • frunze de coriandru

Combina carnea de vita cu sosurile, ghimbirul si un pic de piper negru. Lasa la marinat pentru cel putin 30 de minute. Caleste usturoiul intr-o tigaie. Adauga carnea de vita si amesteca. Deasupra vei pune frunze de coriandru.


Meniu Ziua 2

Mic dejun: iaurt

  • 200 g de iaurt fara grasimi presarat cu tarate de ovaz, 1 picaturia de esenta de vanilie si indulcitor.

Pranz: clatite din tarate de ovaz

clatite-dieta-dukan

  • jumatate de lingura de tarate de ovaz
  • jumatate de lingura de branza proaspata nesarata si fara grasimi
  • ierburi uscate (optional)
  • 175g ton maruntit, somon afumat, sunca sau carne de pui
  • 2 oua separate
  • ulei, pentru gatit

Se amesteca taratele de ovaz in branza cu ierburi, se adauga un varf de sare si piper, pestele sau puiul, si galbenusurile. Bate albusurile pana se intaresc, apoi adauga-le in amestecul de tarate de ovaz. Se toarna intr-o tigaie, in care a fost adaugat putin ulei si apoi sters cu hartie de bucatarie. Gateste clatitele cate 2-3 minute pe fiecare parte.

Cina: peste cu ierburi

  • 800g file de peste alb
  • 300g branza proaspata fara grasimi
  • 4 oua
  • 5 linguri de ierburi tocate
  • 3 picaturi de ulei vegetal

Preincalzeste cuptorul la 220 C. Condimenteaza fileurile de peste si infasoara-le in hartie impermeabila. Coace timp de 10 minute. Redu temperatula la 180 C. Scoate pestele din cuptor. Pune fileurile de peste gatite intr-un blender impreuna cu branza proaspata, ouale si ierburile si amesteca bine. Se toarna amestecul intr-un vas de copt (uns cu ulei si apoi sters cu hartie de bucatarie). Asaza vasul intr-un vas mai mare. Umple pe jumatate vasul mai mare cu apa rece. Lasa la foc pentru 45 minute, sau pana cand este gata.

Desert: cheesecake cu lamaie

  • 2 oua
  • 4 linguri de branza proaspata
  • 4 linguri de branza fara grasimi si nesarata
  • 200g branza de vaca
  • 300g crema de branza fara grasimi
  • 2 linguri faina de porumb
  • 8 linguri indulcitor
  • 4 linguri de coaja de lamaie razuita

Incalzeste cuptorul la 160 C. Amesteca ingredientele cu exceptia albusurilor si a fainei de porumb, si bate pana compozitia devine neteda si groasa. Intr-un alt castron, bate albusurile pana se ingroasa, apoi adauga faina de porumb. Adauga acest amestec in primul castron. Pune totul intr-un vas si da-l la cuptor pentru 40 de minute, sau pana este gata. Se raceste, apoi se serveste ornat cu coaja de lamaie rasa.


Meniu Ziua 3

Mic dejun: terci de ovaz

Combina doua linguri de tarate de ovaz si putina tarata de grau (optional) cu lapte degresat si indulcitor. Baga-l in cuptorul cu microunde pentru 2 minute.

Pranz: burgeri cu carne de vita si rozmarin

burger-in-dieta-dukan

  • 750g carne de vita tocata
  • 1 ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 linguri de sos de prune
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 2 linguri rozmarin tocat marunt
  • 1-2 linguri de menta sau busuioc, tocat marunt
  • 1 ou, batut usor
  • Salata (optional)

Combina toate ingredientele, condimenteaza-le cu sare si piper dupa gust si modeleaza-le in forma de turtite. Se frig pe gratar pana capata o culoare maronie pe ambele parti si sunt gatite si in interior. Se pun pe un prosop de bucatari.

Cina: Fishcake

  • 3 oua, separate
  • 6 linguri de branza proaspata nesarata si fara grasimi
  • 1 lingura faina de porumb
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • ierburi tocate
  • 1 file de peste alb, tocat
  • 3 crabsticks, felii subțiri

Bate albusurile pana se intaresc. Adauga restul ingredientelor si coace-le in cuptor la o temperatura de 180 C, timp de 45 de minute.

Desert: bezele cu ciocolata si cafea

  • 3 albusuri
  • 2 linguri de praf de cacao
  • 6 linguri de indulcitor
  • 2 linguri de cafea foarte tare

Preincalzeste cuptorul la 150 C. Bate albusurile pana se intaresc. Adauga cacao peste indulcitor, apoi cerne peste albusuri. Adauga cafeaua si continua sa bati pentru inca 30 de secunde. Se toarna in tava, in forma de bezele, si se coc timp de 25-30 minute.


Meniu Ziua 4

Mic dejun: briose de ovaz

briose-dukan

  • 4 oua, separate
  • 8 linguri de tarate de ovaz
  • 4 linguri de branza proaspata
  • jumatate de lingura de indulcitor
  • Coaja de lamaie sau scortisoara

Incalzeste cuptorul al 180 C. Bate albusurile pana se intaresc. Amesteca celelalte ingrediente. Adauga-le in albusuri. Se toarna in forme. Se lasa in la cuptor pentru 20-30 minute.

Pranz: salata cu oua si creveti

  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 linguri otet de cidru
  • 600g salata verde
  • cateva frunze de tarhon
  • 200g creveti, fierti si decojiti
  • 4 oua

Fa un sos cu ulei, otet si putina sare si piper. Amesteca salata verde, frunzele de tarhon si crevetii intr-un castron. Fierbe ouale pentru 5-6 minute. Pune ouale peste salata cu creveti cat inca sunt fierbinti.

Cina: escalop de somon si sos de mustar cu marar

  • 4 bucati de somon (aproximativ 200g fiecare)
  • 2 cepe tocate
  • 1 lingura de mustar
  • 6 linguri de branza proaspata fara grasime
  • marar maruntit
  • sparanghel (optional)

Punel somonul la congelator pentru cateva minute pentru a-l taia in felii subtiri (aproximativ 50 g). Se pun feliile de somon intr-o tigaie si se lasa timp de 1 minut pe fiecare parte. Lasa-le deoparte si pastreaza-le calde. Caleste ceapa. Redu focul. Adauga mustar si branza proaspata. Lasa pe foc pentru 5 minute. Pune din nou somonul in tigaie. Adauga marar. Condimenteaza dupa gust. Lasa tigaia pe foc pana cand preparatul e gata. Poti servi cu sparanghel.

Desert: panna cotta cu ciocolata

  • 2 foi de gelatina
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de pudra de cacao
  • 1 lingura pudra de proteine
  • 100 ml lapte degresat
  • 5 linguri de branza proaspata fara grasime

Pune gelatina intr-un castron cu apa rece. Intr-un alt bol, amesteca galbenusurile, praful de cacao si pulberea de proteine. Pune laptele la fiert intr-o cratita mica. Toarna peste galbenusuri si amesteca pana se combina.

Stoarce excesul de apa din gelatina si adauga in amestecul fierbinte, apoi amesteca pana se dizolva complet. Se lasa la racit, apoi se adauga branza proaspata.


Meniu Ziua 5

Mic dejun: musli si lapte degresat

musli-lapte-dukan

  • 6 linguri de tarate de ovaz
  • 1 ou
  • 1 lingura de indulcitor lichid
  • esenta de migdale

Preincalzeste cuptorul la 160 C. Amesteca toate ingredientele si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace timp de 30 de minute. Cand se raceste se poate faramita. Se pune intr-un recipien etans.

Pranz: clatite cu somon

  • 300g branza proaspata fara grasimi
  • 60 g branza nesarata si fara grasimi
  • 1 lingura icre de somon
  • 4 felii de somon afumat
  • 2 clatite din tarate de ovaz

Se amesteca ambele tipuri de branza cu icrele intr-un bol. Se condimenteaza dupa gust. Imparte amestecul intre clatite. Adauga deasupra somon.

Cina: kebab de pui

  • 1 ceapa, curatata
  • 1 catel de usturoi, curatat
  • 20g ghimbir, ras
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 100g iaurt simplu fara grasime
  • jumatate de lingura de coriandru macinat
  • jumatate de lingura de chimen
  • 1 lingura garam masala
  • 2 linguri de coriandru tocat marunt
  • 800g piept de pui, taiat in bucatele de 2 cm
  • tzatziki fara grasime

Se da ceapa si usturoiul prin blender. Se amesteca ghimbir, suc de lamaie, iaurt, mirodenii si coriandru. Se adauga si puiul si se lasa la marinat timp de 2 ore in frigider. Pregateste gratarul.

Pune puiul pe bete de frigarui. Lasa frigaruile la foc penru 8-10 minute. Serveste cu tzatziki.

Desert: tort de iaurt cu portocale

  • 3 oua
  • 150 g iaurt natural fara grasimi
  • jumatate de lingurita de indulcitor artificial
  • 1 lingura extract de portocale
  • 4 linguri faina de porumb
  • 2 lingurite de drojdie
  • 3 picaturi de ulei vegetal

Preincalzeste cuptorul la 180 C. Bate ouale cu iaurt, adauga indulcitor, extract de portocale, faina de porumb si drojdie. Se toarna intr-o tava de tort si se coace timp de 45 minute.

Snacks-uri
  • Iaurt cu continut scazut de grasime presarat cu tarate de ovaz, o picatura de aroma de vanilie si indulcitor
  • Jeleuri fara zahar
  • Ou fiert
  • Pui rece
  • Morcovi cu branza cu continut scazut de grasime sau iaurt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here