Majoritatea celor care tin dieta Dukan, se gandesc ca vor fi nevoiti sa renunte la dulciuri si micile placeri ale vietii. In realitate nu este deloc aa, iar eu va voi prezenta un tort de scortisoara recomandat in Dieta Dukan.
Reteta #1 – Tort de scortisoara cu morcovi si ghimbir
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 3/4 cupe de morcovi curățați
- 3/4 cupe de iaurt de vanilie fără grăsimi
- 1/2 lingurita de extract de vanilie
- 1/2 lingurita de tarata
- 3 lingurite jumătate de indulcitor
- 3 lingurite de pudra de scortisoara
- 1/2 lingurita de nucsoara
- 1/2 lingurita de pudra de ghimbir
Preparare:
- ungeti un vas termo-rezistent cu spray pentru gatit nelipicios
- într-un bol mare, amestecati tarata cu pudra de copt, scortisoara, nucsoara și ghimbir. Asigurati-va ca ați amestecat bine toate ingredientele.
- Într-un alt bol, amestecati ouale, iaurtul, extractul de vanilie și indulcitorii pana când sunt toate combinate
- adăugați 1/3 din componentele uscate în al2lea bol și continuați sa amestecati pana când ambele boluri au fost amestecate cu succes.
- Adăugați morcovii rasi și amestecati pentru a va asigura ca nu au rămas toți morcovii în același loc.
- Puneți amestecul în microunde la putere mare – pentru 4 minute. Verificați dacă suprafața prajiturii este intarita; acest lucru va spune dacă s-a copt în profunzime (de asemenea faceți testul cu scobitoarea) lăsați să se răcească înainte de a servi.
Reteta #2 – tort de scortisoara cu iaurt si nucusoara
Tortul cu scortisoara este unul dintre preferatele mele asa ca, voi completa in mod frecvent acest articol si cu alte retete de torturi de scortisoara recomandate in dieta Dukan, pe masura ce le gasesc si testez.Asadar, haideti sa vedem reteta numarul 2.
Ingrediente:
- 1 ou
- 0.4 ceasca de iaurt cu aroma de vanilie fara grasime
- 5 lingurite de indulcitor
- 0.25 lingurita de extract de vanilie
- 100 g tarate de ovaz
- 1.5 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- 0.25 lingurita ghimbir
- 0.25 lingurita nucsoara
- 0.4 ceasca de morcovi rasi
- 4 linguri de crema de branza
- jumatate de ceasca de iaurt cu aroma de vanilie fara grasimi
- jumatate de lingurita de scortisoara
Preparare tort Dukan:
- Pentru aceasta reteta nu vom folosi cuptorul. Vom avea nevoie doar de un cuptor cu microunde pentru a coace tortul. Doar pregatiti o tava rectangulara ce poate fi bagata in cuptorul cu microunde.
- Ungeti vasul de copt cu ulei sau spray de gatit.
- Prima parte a listei cu ingrediente este pentru aluat, in timp ce partea a doua a listei o vom folosi pentru glazura cu branza topita. Folositi crema de branza fara grasimi. Puteti folosi de asemenea branza Quarq sau branza de vaci.
- Inainte de a incepe este indicat sa cantariti toate ingredientele cat mai precis. Este important sa folositi cantitatile corecte pentru a obtine un tort bun.
- Intr-un caston, amestecati taratele de ovaz cu restul ingredientelor uscate – praf de copt, scortisoara, ghimbir, nucsoara macinata.
- Intr-un alt castron, turnati ouale, iarutul cu aroma de vanilie, extractul de vanilie si indulcitorul. Se amesteca ingredientele cu un tel pana se combina bine.
- Odata ce ingredientele umede sunt bine incorporate, se toarna o treime din ingredientele uscate in aceasta compozitie si se amesteca pana se incorporeaza toata ingredientele.
- Adaugati morcovii rasi si amestecati usor pentru a-i raspandi. Acesta este aluatul pentru tort. Raspanditi in mod uniform aluatul in tava si nivelati-l in partea de sus cu ajutorul unei spatule.
- Bagati tava in cuptorul cu microunde la putere mare pentru aproximativ 4 minute. Verificati daca partea superioara a tortului este ferma. Cand este gata lasati blatul sa se raceasca la temperatura camerei.
- Este timpul sa creati glazura de crema de branza. Amestecati intr-un castron 4 linguri de crema de branza fara grasime si o jumatate de ceasca de iaurt cu aroma de vanilie. Se amesteca pana cand ingredientele sunt bine incorporate.
- Adaugati o jumatate de lingurita de pudra de scortisoara si cateva picaturi de lichior Irish Cream, daca aveti. Amestecati pana cand aromele sunt distribuite uniform.
- Cand tortul s-a racit se taie in jumatate. Puneti pe jumatate de blat glazura de crema de branza, apoi adaugati si cea de-a doua jumatate a blatului.
- Se toarna restul de glazura de crema de branza pe partea superioara a tortului si se intinde uniform.
Tortul este gata, iar tu te poti bucura de un tort 100% permis in dieta Dukan. Pofta buna!