Prânz

Salata Nicoise

Ingrediente:

  • 2 ouă fierte tari, tăiate în 4
  • 2 conserve de ton
  • 7 cepe verzi tăiate
  • 4 lingurite de capere
  • dressing lamaie-Dijon (specificat mai jos)
  • marar proaspăt pentru garnitura

Pentru dressing:

  • 2 căței de usturoi zdrobiti
  • 6 lingurite de iaurt fără grăsimi
  • 6 lingurite de mustar Dijon
  • 6 lingurite de suc proaspăt de lamaie
  • 4 lingurite de cimbru

Preparare:

  • pentru pregatirea dressingului, adăugați usturoiul, iaurtul, mustarul, sucul de lamaie și cimbru într-un blender. Folosiți blenderul pana când compozitia este fina și consistenta
  • scurgeti tonul și folosind o furculița sfarmati în bucatele.
  • Aranjati tonul într-un bol mai adânc. Asezati sferturile de ouă înăuntru
  • în mod similar asezati caperele și cepele tăiate în salata
  • serviti împreuna cu dressing-ul pe care l-ați făcut mai devreme.

Leave a Reply